Covid 19 Info om håndtørkere

Fakta eller myte: Håndtørkere sprer bakterier

David Fisher, ingeniørsjef


Vi har alle lest det et sted: håndtørkere sprer bakterier . Disse klikk-agnoverskriftene kan forårsake virkelig skade. Det setter hygieniske beste fremgangsmåter og løsninger, som håndtørkere, i tvil når mange ganger de er svaret.
Her er det virkelige svaret/rådet. Mikrober finnes overalt , fra dørhåndtak til mobiltelefoner til ubrukte papirhåndklær . Hvis vi vil stoppe spredningen av bakterier, begynner det med riktig håndvasketrinn . Først må vi alle vaske med såpe i 20 sekunder. Deretter må vi tørke hendene våre helt. Disse to går hånd i hånd når det kommer til hygiene.
Sjansen er stor for at du fortsatt vil ha flere fakta. Vi har henvendt oss til vitenskap for å stoppe bakterier og feilinformasjon fra å spre seg med dette sammenbruddet.
Vask bort tvilen og tørk med tillit

FAKT 1: Bakterier, virus og andre mikroorganismer sirkulerer i toaletter, uavhengig av alternativet for håndtørking. Luft- og kontaktflater møter mikroorganismer regelmessig. Det er miljøets natur og menneskers roterende dør.

FAKT 2: Studier som rapporterer konklusjoner om håndtørkere som blåser bakterier rundt, er alltid avhengige av kunstige testforhold, som kan være skjevt. Vanligvis blir bakterier plantet på en hanske og plassert under en håndtørkeres bevegelige luftstrøm. Problemet er at all slags luft forårsaker partikkelbevegelse, noe som skjer på andre måter gjennom et toalett. Partikler kan bevege seg fra et VVS- eller ventilasjonssystem eller vår egen pust.

FAKT 3: De samme studiene innebærer også en forbindelse mellom disse luftpartiklene og hygiene. Likevel er det null bevis for å støtte denne hypotesen.

FAKT 4: I følge et blogginnlegg fra Deb Group rangerer håndtørkere betydelig lavt når det gjelder akkumulering av bakterier og bakterier. Faktisk, kontaktflater eller gjenstander som avfallsbeholdere, der papirhåndklær kastes, har dobbelt så mye som håndtørkere, om ikke mer.

 

 

FAKT 6: Nok et mindre kjent faktum? Noen av disse ensidige studiene er sponset av papirhåndkleindustrien. Kanskje er denne partiske tilnærmingen fordi håndtørkere blåser papirhåndklær bort i kostnads- og miljøgevinster. Håndtørkere sparer 90 - 99% i kostnader kontra bruk av papirhåndkle.

Fakta 7: Utover beste praksis for brukere, gjør regelmessig vedlikehold håndtørkere til en utmerket løsning for å gi hygienisk håndtørking. Nye høyhastighetshåndtørkere har berøringsfri drift for å redusere kimoverføring helt fra starten. HEPA-filtrering renser luften ved å fange opp 99,97% av partiklene 0,3 mikron eller større (partikler, inkludert bakterier og virus). Samtidig forhindrer antimikrobielle tilsetningsstoffer bakterier, mugg og mugg fra å bo på tørkerens overflater.

FAKT 8: Noen av de mest respekterte kildene for helserelatert informasjon, Mayo Clinic og Verdens helseorganisasjon anerkjenner håndtørkere som en løsning for å fremme hygiene og menneskers helse. World Dryer berøringsfrie håndtørkere lar brukere tørke hendene helt uten lang tørketid.
Uansett hvor du tørker, ikke bruk klærne til å tørke hendene. Feil vasking og tørking av hender utgjør en folkehelserisiko. Sammen kan vi alle ha en hånd i å holde oss informerte og sunne.